tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 22: Peli, joka on perinteinen, ja peli, jota suunnittelet pelaavasi


Luukku 22! 

22.1. Lempi-perinteinen-peli / Favourite classic game
Tätä varten piti taas tehdä Google-tutkimusta, kun en ollut ihan varma mitä tällä haettiin, ja teinkin valintani sen perusteella mitä pelejä google minulle ehdotti hakusanoilla "classic game".

Kuten jo todettua, minun klassikkopelini sijoittuvat pitkälti Amigan tai tietokoneiden pariin, sillä NESiä tai muita konsoleita meillä ei ollut. Amigalla Superfrogin lisäksi koviksia olivat Dynablaster ja Bubble Bobble, jotka molemmat saivat ruututilaa googlen klassikkopeli-hakutuloksissa. Dynablaster, tai tutummin Bomberman, oli kuitenkin aikoinaan meille vähän liian vaikea peli ja lähinnä vain katsoimme äitin pelaamista. Bubble bobble oli kuitenkin eri asia, ja siksi se nousee tänään palkintopallille, hops!


Bubble bobble on yksi Amigan ja monen muunkin alustan legendaarisimpia pelejä, jossa ohjataan pieniä lohikäärmeitä, joka puhaltelevat kuplia. Baron Von Blubba on siepannut veljesten tyttöystävät, ja pitää heitä vankinaan sadan (100) monstereita kuhisevan kentän takana. Viholliset siepataan kupliin, ja kuplat (ja samalla viholliset) puhkaistaan pääpuskuilla. Tarkoituksena on siivota kentät vihollisista, edetä ja siinä sivussa kerryttää pisteitä.

Bubble Bobblea en muista koskaan pelanneeni läpi, mutta silti se nostattaa huulilleni hymyn. Perusidea on hyvin yksinkertainen ja ymmärrettävä. Se haastaa, olematta silti liian vaikea, ja se sisältää perusmekaniikkansa lisäksi muitakin tapoja kukistaa viholliset. Kaverin kanssa pelattaessa pystyi hyvin pelaamaan yhteen ja kommunikoimattomuudesta sakotettiin, kun yhtäkkiä jäätkin kaverin kuplaan. Ökkömönkiäishahmot ovat hauskoja ja lohikäärmeet sympaattisia. Värit ovat tasapainossa tumman taustan kanssa. Kertakaikkiaan onnistunut tekele, jota on melkeinpä ikävä!22.2. Peli, jonka pelaaminen on suunnitelmissa

Pääasiallisesti suunnitelmissa on pelata läpi pelit, jotka minulla on kesken. Siis pitkä, PITKÄ lista pelejä, johon kuuluvat muunmuassa seuraavat pelit:

Borderlands 2
BattleBlock Theater
Skyrim
Game of Thrones - A Telltale Games Series
Lara Croft and the Temple of Osiris
Star Wars Knights of the Old Republic I
Tales from the Borderlands (vain viimeistelyä vaille valmis)


Näiden lisäksi lisäksi minulla on toinen pitkä lista pelejä, joita en ole vielä aloittanut, mutta jotka ovat asennettuina Steamissa vain odottaakseen tuplaklikkausta kohdalleen:

Batman: Arkham Origins
Borderlands Pre-Sequel
BioShock Infinite
Star Wars Knights of the Old Republic II
Superfrog (the one and only, ORIGINAL)
The Walking Dead season 1 & season 2

Eniten ehkä kuitenkin suunnittelen ja toivon pystyväni näppistelemään Fallout 4n loppuun, vaikka toisaalta hyvän pelin loppuminen kesken aina tietyllä tavalla pelottaakin. Hyvän pelin osuessa kohdalle siitä haluaisi vain nauttia niin pitkään kuin mahdollista. Fallout4 kuitenkin vie aika paljon ajastani, ja tammikuussa jälleen alkavat työt eivät ainakaan edistä peleihin kulutettavan ajan määrää (tarkalleen ottaen se poistaa sitä n.42 tuntia viikossa). Tähän mennessä en ole juuri mainquesteja eteenpäin pelaillut tarkoituksenani viivyttää pelin nautiskelua, mutta kun kutsu töihin kävi, muuttuivat suunnitelmat.
Toivottavasti siis ainakin ennen loppiaista saisin tuon monsterin taputeltua, vaikka ihan toista uskon, sillä tiedän itseni ja joulurutiinini. Saapa nähdä. Tavoitteitahan saa aina olla. :D
**


2 kommenttia :

  1. Aina saa toivoa pelien läpipeluuta! :D Jotenkin onnistuu niissä aina vitkastelemaan ja huomaa kuinka on pyörinyt vaan seikkailemassa pelin maailmassa eikä yhtäkään päätehtävää ole menty läpi moneen tuntiin. :D

    VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo