lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 19: Tyylilajeista ja parhaista tarinoista

Luukku 19: Lempityylilaji / Favourite genre
                    Paras tarina / Game with the best story

19.1. Lempityylilaji
Vaikka kovasti pidänkin Telltale gamesin story telling -peleistä, niin pakko myöntää että eniten minuun silti vetoavat action role-playing third- tai first-person shooterit, niinkuin Fallout 4 tai Mass Effectit.


Tässä hyvinkin eritellyssä tyylilajissa kiinnostaa roolipelaaminen, siis se että voin muokata hahmoa mieleisekseni tarinan edetessä, sekä yleensä third-person shoottereihin liittyvä tietynlainen vapaa liikkuvuus.


19.2. Paras tarina
Yksi mielikuvituksellisimmista ja mukaansa tempaavimmista tarinoista täytyy olla pelissä nimeltä Life Is Strange.


Life is Strange kertoo tarinan Maxista, nuoresta opiskelijatytöstä, joka saa kesken oppitunnin näyn tuhoisasta tornadosta. Näyn myötä Max saa kyvyn, jolla hän voi matkustaa ajassa hetkiä taaksepäin. Pelin alku koostuu tarinallisesti Maxin uuden kyvyn opetteluun ja suhteiden rakentamiseen muunmuassa kauan Maxin elämästä poissaolleen lapsuudenystävä Chloen kanssa. Kevyttä kauraa ja rauhallista pelaamista. Pelin edetessä tarina kuitenkin syvenee ja mukaan astuvat astetta synkemmät aihealueet huumeista ja itsemurhista, kadonneista opiskelijoista ja kaupunkia rahalla ja maineella hallitsevat Prescottit. Miksi salaisuuksien vyyhti rupeaa purkautumaan juuri kun Max saa kykynsä? Ja mistä johtuvat Arcadia Bayn mitä kummallisimmat luonnonilmiöt? Chloe ja Max päättävät hyödyntää Maxin kykyä matkustaa ajassa ja selvittää, mitä pinnan alla muhii.


Aikamatkustuksella on kuitenkin hintansa, ja aikanaan huomaamme Maxin olevan keskellä melkoista perhosvaikutus-vyyhtiä. Pienikin väärä teko menneisyydessä on saattanut muuttaa tulevaisuutta katastrofaalisella tavalla. Saako Max muutettua tulevaisuutta ja millä hinnalla?  - Kas siinä pelaajan pulma.


LiS on mielestäni kaiken kaikkinensa onnistunut tarinankerronta-peli. Tarina on monikerroksinen, eikä se ole niin geneerinen, että siihen ei yllättyisi. Ajassa matkustaminen antaa taustaa tulevaisuuden tapahtumille, ja pelin loppupuolella tapahtuvat paljastukset saavat sinut sanomaan "Niin tietysti." vaikka et asiaa olisi aiemmin ymmärtänyt epäilläkään. Ehdottomasti sellainen peli, jota kaikkien tarinoita arvostavien pelaajien kannattaa pitää mielessään!

**2 kommenttia :

  1. Hei mahtavaa, että kirjotit Life Is Strangesta! Olen miettinyt olisiko se hyvä ja harkinnut ostoa ja nyt sait kyllä minuun lisää intoa tämän pelin suhteen, kiitos! Eiköhän tuo nyt plumpsahda sinne minun "pakko saada" listalle, kun kerta sinulla pääsi parhaan tarinan titteliin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä homma! Tarkoitus oli jo aiemmin kirjoittaa kokemuksista LiSin parissa, mutta samalla viikolla kun pelasin sen läpi, oli kahdessa muussakin blogissa siitä juttua enkä enää kehdannut kolmatta samaan syssyyn laittaa. Näin jälkeen päin sitä miettii että miksi en? En tiedä. :D Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Ja itse koin ainakin pelin olevan rahoilleen vastinetta. :)

      Poista

Blogger Template by Clairvo