tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 8: Paras soundtrack

Luukku 8: Paras soundtrack / Best soundtrack

Musiikkimakuni on niin äärettömän laaja, että ensin olin sillai "No kylläpä osaa olla vaikeita, en mie tiiä", mut sit olin sillai "Ei helvetet, miten voin unohtaa?". Need for Speed Underground 1 & 2. Helmiä.

Yksi hyvä tunnusmerkki toimivalle ja hyvälle soundtrackille on se, jos sitä voi kuunnella muutenkin kuin pelatessa. Ja minulla jos jotain pelin soundtrackia on enemmin kuunneltu, popitettu, luukutettu ja huudatettu, niin kyllähän vanha kunnon NfSU vie voiton kaikesta muusta 6-0. NFSUissa musiikki toisaalta on suoraan musiikkikappaleita, eikä originaalia musiikkia, joka tekee soundtrackista paljon helpommin nieltävää. 

Toinen hyvän soundtrackin tunnusmerkki on tietenkin se, miten se sopii peliin ja millaisen tunnelman se siihen luo. NFSUt ovat siitä helppoja yksilöitä, että tunnelmaltaan peli pysyy kokoajan samanlaisena: "Aja kovempaa kuin muut, aja paremmin kuin muut. Tuunaa autosi hienommaksi kuin muut. Hanki suurin peniksenjatke, minkä keksit." - ei turhaa tunnelmointia, vaan suoraa asiaa. Ja sitähän saadaan tekemällä varsin toimiva sekoitus raskaampaa rockia ja räppiä konemusiikki twistillä. Soundtrack ajaa asiansa tässä hyvin.


Mikäli et omista Spotifyä, mutta haluat mielenkiinnosta tutustua NFSU:n soundtrackeihin, se onnistuu mm. osoitteessa: http://nfssoundtrack.com/ug2/
3 kommenttia :

 1. Itsekin pidin kovasti NFSU:n biiseistä, joskin ne seuraavan osan viisut olivat jo melko blah. Sen verran tykästyin, että tulee edelleen aina silloin tällöin haettua niitä Youtubesta ja kuunneltua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olin melkein unohtanut nämä, mutta onneksi tuli tämä haaste ja Spotifyn soittolista on tallessa jälleen! (:

   Poista
  2. Kakkonen ei tosiaan ole kokonaisuutena niin hyvä, mutta siellä on muutama keskiarvoa parempi biisi, jotka nostavat sen mainitsemisen arvoiseksi tällekin listalle. :3

   Poista

Blogger Template by Clairvo