sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 20: Jatko-osa, johon petyit


Luukku 20: Peli, jonka jatko-osaan petyit / A game sequel which disappointed you

Vaikea.
Mikäli minä johonkin peliin tykästyn, tykästyn yleensä myös niiden jatko-osiin. Kyse jatko-osien kanssa onkin pitkälti siinä, että ne kantavat sitä samaa teemaa, johon olen kertaalleen tykästynyt, tai ovat muuten vain nostalgisia. Pelisarjat ovat melkein oma tarinansa, mutta ne lienee pakko ottaa mukaan vertailuun sillä en keksi toistaiseksi yhtäkään varsinaista jatko-osaa (tiedättehän "Pelin Nimi 2"), joka olisi jotenkin pettänyt odotukseni.


Ehkä suurin pettymykseni on liittynyt Heroes of Might and Magic III:n jälkeisiin HoMM-viritelmiin.


Heroes of Might and Magic on edustanut minulle nostalgiaa sieltä kaikista nostalgisimmasta päästä, ja ymmärrettävästi sitä tunnetta on vaikea saada mistään muusta kuin siitä kyseisestä pelistä. Heroesit (nykyisin Might &Magic Heroes) tuntuvat uivan kolmospelin vanavedessä ja räpiköivän pysyäkseen pinnalla. Tällainen tunnelma minulle tulee.
Grafiikka on toki kolmosen ajoista edennyt, mutta toisaalta esimerkiksi MMH7 ei vastaa graafiselta ilmeeltään lähellekään sitä tasoa, mitä tämän päivän strategiapeleiltä vaaditaan. Sitä on helppo verrata esimerkiksi Civilizationiin (ihan vaikka vitoseen), joka lähestyy samaa genreä hieman eri kulmasta, mutta joka on ilmeeltään paljon silmää miellyttävämpi. Toisaalta näyttökuviin perustuen peli ei enää osittain edes näytä samalta, mikä minun tapauksessani laskee pisteitä sekin. Missä on se fiilis, se tunnelma? - Ei ainakaan näissä näyttökuvissa.

Ja siis joo, en ole yhtäkään Heroesia kolmosen jälkeen oikeasti pelannut, että siinäpä meni tämän luukun validiteetti ja reabiliteetti ihan sukkana roskikseen. Huono luukku, sillä se perustuu mutu-tuntumaan ja aikaisemmin luettuihin arvosteluihin, mutta näillä mennään tänään.

**
P.S. Olen myös toki kuullut hyvää esimerkiksi HMM V:sta, jota voisi kokeilla mikäli se joku päivä tulee hyvään Steam-tarjoukseen... Kokemuksia, anyone?0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo