keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 23: Ääntä ja eeppisyyttä.


Luukku 23: Paras ääninäyttely / Best voice acting
                    Eeppisin kohtaus ikinä! / Most epic scene ever

23.1. Paras ääninäyttely
Ääninäyttely on hyvää, kun se on syncissä videon kanssa, ja kun se on eläväistä ja realistista. Ääninäyttelyn onnistuneisuus ei siis aivan täysin ole riippuvaista äänestä, vaikka pääosassa se onkin. Äänen tulee myös vastata hahmon ulkonäköä ja antaa hahmolle elämä. Ääni on ehkä yksi tärkeimpiä elementtejä, kun puhutaan animaatiohahmon herättämisestä henkiin, ja etenkin peleissä sen harteille jää usein tuhansien tunteiden tulkkaaminen pelaajalle.

Yksi ehkä hienoimmista ääninäyttelysuorituksista on Mark Hamillin Jokeri Batman: Arkham-sarjassa.


Juttu on vain niin, että yhdistän Hamillin Jokerin ääneen jo muutenkin animaatioiden kautta, joten en hyväksy omaa vastaustani. Haluan jotain, joka on minulle täyttä peliä.

Yksi mainittavan arvoinen suoritus, ja tämän päivän valinta on Life is Strangen Chloe (Ashly Burch). Chloe on aidon tuntuinen. Elävä. Äänessä on tarpeeksi variaatioita lempeydestä katkeruuteen ja epätoivoiseen suruun. Ja ääni kuulostaa juuri siltä, mitä Chloen kasvoihin osaisi yhdistää.


Chloen ääninäyttelijä on toki esiintynyt muuallakin, mm.Adventure Timessa, mutta pääosin ääni on minulle tuttu peleistä; Life is Strangesta ja Borderlands 2:sta.


23.2. Eeppisin kohtaus ikinä!
such epic! wow.

Yksi vaikuttavimmista peleistä minun pelihistoriani aikana on ollut Warcraft III: Reign of Chaos. Tarina oli syvä ja etenkin aikanaan sen elokuvamaiset välianimaatiot olivat mieleenpainuvia. Yksikään muu peli ei ole antanut mielikuvitukselle niin vahvoja siipiä kuin Warcraft III, enkä muista muiden pelien tarinaa ja välianimaatioita kerranneeni vielä pelaamisen jälkeenkin.

Eeppisin kohtaus tässä klassikossa on kohtaus, jonka muistelen vaikuttaneen minuun jo aikoinaan eniten. Kohtauksessa Arthas Menethil muuttuu hyvästä pahaksi - vajoaa valoista varjoihin, ja siihen liittyy yksi hienoimmista välikohtauksista. Kohtaus oli yllättävä, ja Arthaksen petos nousi kohtauksen myötä aivan uusiin mittasuhteisiin. Alla olevasta videosta löydät kohtauksen aikaleimalla 8:30.


(Muutenkinhan nuo videon 26 minuuttia ovat mielettömän vaikuttavia, kauniitakin edelleen.)

**

Hirveä flunssa eikä pää oikein pelitä! Onneksi pohdittavaa on enää vain päivän ajaksi, jonka jälkeen vetäydyn pienenpienelle joulutauolle blogin suhteen. :D

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo