torstai 24. joulukuuta 2015

HYVÄÄ JOULUA! - Luukku 24

Luukku 24: Lempipelinkehittäjä / Favourite game developer
                     Peli, josta et luullut tykkääväsi, mutta jota päädyit rakastamaan / A game you
                     thought you would't like, but ended up loving

                     Lempipelisi / Your favourite game of all time

24.1. Lempipelinkehittäjä
Jos yhden en tiedä vastauksen voisin hyväksyä, se voisi päätyä tähän. En nimittäin huomioi pelejä oikeastaan koskaan kehittäjien perusteella, vaan alkuperäisidean ja lopullisen toteutuksen kiehtovuuden. Mutta koska en meinannut päästää itseäni vähällä vielä tässäkään vaiheessa joulukalenteria, niin vastaan että Blizzard. Huolimatta siitä että Blisukka haisee rahalta.


Blizzardilla on taitoa tuottaa kauniita, taustatarinoiltaan ja maailmoiltaan moniulotteisia pelejä, joiden pelimekaniikka oikeasti toimii. Blizzardin pelejä voi yleensä pelata huonommallakin koneella, eivätkä ne vaadi pelaajaltaan liikaa (joskus ne vaativat jopa liian vähän). Blizzardin pelit ovat aina viimeisteltyjä ja niitä on helppo lähestyä. Ainoa miinus tosiaan on se, että pelit usein maksavat aika runsaasti, ja esimerkiksi lippulaivaksi noussutta World of Warcraftia siunataan lisäosilla liiankin usein. Money talks, mutta jostainhan niiden loppuunsa hiottujen pelien on resurssinsa tietysti revittävä.


24.2. Peli, josta et luullut tykkääväsi, mutta jota päädyit rakastamaan
Easy. Borderlands 2.

Jossain vaiheessa (lähes) kaikki kaverit Steamista katosivat pelaamaan Borderlands 2:sta ja minä jäin rannalle vinkumaan. En ollut kyseisestä pelisarjasta kuullutkaan aiemmin, ja se fakta että se varasti Dota-pelikaverini, ei markkinoinut peliä itselleni yhtään sen enempää ("Pitäkää tunkkinne!"). Sain kuitenkin kaveriltani yhden ilmaiskopion etukäteissyntymäpäivälahjaksi, ja Dotattomaan kohtalooni alistuneena lähdin pelaamaan kavereideni kanssa tätä uutta, kaverini anastanutta, ilkeää peliä. Ja kuinka ollakaan, tuo peli oli oikeasti hyvä, ja huomasin kohta olevani mm. Jorea edempänä, vaikka tämä oli pelannut peliä minua pidempään.


Nykyisin Borderlands 2 on jäänyt hieman vähemmälle muiden pelien rynniessä päälle ja sen vuoksi, että sen tehtävät ovat yksinkertaisesti huikean paljon liian pitkiä aloittaa myöhään illalla, kun muutenkaan ei jaksa keskittyä mihinkään. :D Josko Jermun kanssa pelaaminen vielä innottaisi taputtelemaan Zerollanikin viimeisen tehtävän purkkiin.


24.3. Lempipelisi
Olisihan näitä, mutta...
Noin 850 tuntia elämästäni olen siihen tuhlannut ja ajoittain ajautunut riitoihin sen vuoksi tuon sulhaseni kanssa. Noihin 850 tuntiin mahtuu paljon iloa ja onnistumisen tunteita, kuin myös muutama ragequit ja erityisen suurta turhautumista. Ja silti se jaksaa vielä kiehtoa. Dota 2.

Dotasta tekee lempipelini ehkä se, että siinä on AINA varaa parantua. Ja se, että niin tekee, on erittäin Erittäin ERITTÄIN palkitsevaa. Lisäksi jokaisella hahmolla on oma taustatarinansa, jota arvostan kovasti.


En ole mikään pro Dotassa, heck, en varmaan ansaitse edes sanoa itseäni hyväksi, mutta silti se on peli, jota mielellään pelaan ja haluan kuvitella kehittyväni siinä. Vuoteen en ole aktiivisesti pelannut sitä johtuen peliseuran puutteesta, mutta edelleen toivon päivän koittavan kun Dota2 kuuluu edes viikkorutiineihin. Tai ehkä tätäkin peliä pitäisi vain rohkaistua pelaamaan yksin... Ei kai ne anot niin pahoja voi olla?

***
Tiedostan, että nämä pari viimeistä luukkua olivat sisällöllisesti ehkä hieman hutaistun oloisia ja täytyy myöntää että innostus alkoi loppumaan, sillä nämä ovat oikeasti aika vaikeita kysymyksiä! Kaikkiin pitäisi vastata muutamia, tai sitten mieleen ei tule yhtään hyvä kandidaattia. Hyvin kuitenkin selvisin loppuun asti, taputan itseäni päähän ja leimaan papukaijamerkin otsaan. Hyvä minä. /pat

Näihin sanoihin, näihin kuviin toivottelen teille kaikille lämmintä joulunaikaa. Olkaahan kilttejä sillä...

Nyt pikkupikku tauko, jonka jälkeen palaillaan taas asiaan! 

1 kommentti :

  1. Oikein hyvää Joulua sinullekin! :) Ja Borderlands yllätti minutkin positiivisesti. :) (Niinkun moni muukin peli)

    VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo