torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 17: Lempipäähenkilö

Luukku 17: Lempipäähenkilö / Favourite protagonist

(A/N: Hupsansaa! Tiesittekö että ennaltakirjoitettukin teksti julkaisee itse itsensä paremmin, kun aikataulun lisäksi painaa nappulaa 'Julkaise' eikä 'Tallenna'?)

Määääh! Tämä on jälleen yksi niistä vaikeimmista peliaiheisista mielipidekysymyksistä mitä on olemassa. Usein, mutta onneksi vähenemässä määrin, päähenkilöt ovat kulmiensa kovimpia kundeja, joiden heikkouksiin lukeutuu lähinnä vain kauniit naiset. Tämä yksiulotteisuus häiritsee, ja kuten aiemmin olen kerennyt mainitsemaan, heikkoudet ja inhimillisyys tekevät hahmosta minulle helpommin lähestyttävän. Esimerkiksi muuten fanitukseni vakiokasvo Batman jää Arkham-sarjassaan harmittavan kaukaiseksi. Lisäksi kuten jo luukussa 2 mainitsin (linkki), monet pelihahmot ovat nykyisin roolipelihahmoja, joihin pelaaja vaikuttaa ulkonäköä ja käyttäytymismalleja myöten. Näin ne ovatkin usein kuvia omasta itsestä tai siitä mitä jollain tasolla haluaisi olla, ja tekevät fanittamisesta vaikeaa. Onneksi usein taustalla kuitenkin pyörii jokin taustatarina, joka antaa päähahmoille kuitenkin jotain omaa.

Lempipäähenkilöni on ehkä alustuksestani huolimatta Mass Effectien Shepard, joka periaatteessa valinnallaan kumoaa molemmat alustukseni kriteerit. Badass kova jätkä? check. Roolipelihahmo? check. - Tästä huolimatta koen Shepardin olevan minusta itsestäni täysin irrallinen henkilö, jonka elämään kuuluvat suurten onnistumisiensa lisäksi epäonnistumiset ja tietynlainen riippuvuus liittolaisista. Shepard ei kykene tekemään kaikkea itse, ja Shepard joutuu uhraamaan ja uhrautumaan.

Yksi hieno asia on se, että Shepardit eivät mielestäni edusta ulkonäöltään mitään Barbi- tai Ken-ihannetta. Mitään yliseksualisointia (onko tuo edes sana?) ei näy edes varustuksissa, jotka ovat suunnilleen samanlaiset muutamia sukupuolesta riippumatta. Avaruudessa kukaan ei katso tissejäsi. Paitsi Kaidan. Paitsi makuuhuoneessa. Tai siis...

"We'll bang ok?" - Shepard

Shepard ei muuten osaa tanssia, eikä hänellä ole mikään paras viinapää. Vaikka mitäpä sillä on väliä, kun on kokonainen galaksi pelastettavana.

ME2, kolmosessa oli pitkät mustat hiukset poninhännällä.Tiesittekös muuten, että Shepard sai nimensä yhdysvaltalaisen astronautti Alan Shepardin mukaan. Alan Shepard oli kehittäjien mielestä juuri sitä, minkälainen Shepardin tuli olla; kova ja arvostettu. Lisäksi Shepard oli ensimmäinen yhdysvaltalainen avaruudessa, kun taas Mass Effectien Shepard oli ensimmäinen ihmis-Spectre.


**
Tiukka kysymys, mutta kuka päähenkilöistä päräyttää teitä eniten?


2 kommenttia :

  1. En oikeastaan ole itse kiintynyt kehenkään tiettyyn niin paljoa, että siitä olisi muodostunut minulle lemppari. Joten paha sanoa, kuka olisi se oma lempihahmo! Ehkä sitten kun pääsen kahlaamaan vähän enemmän noita omia pelejäni läpi niin huomaa jonkun olevan enemmän lemppari kun muiden. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä juuri. En tiedä olenko itsekään niin kamalan kiintynyt Sherphurdiin, mutta nyt kun on pakko valita, niin... no, toimii valinta vallan passelisti (:

      Poista

Blogger Template by Clairvo