tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 15: Peli, jossa on parhaimmat välianimaatiot

Luukku 15: Peli, jossa on parhaimmat välianimaatiot / Game with the best cut scenes.

Välianimaatiot ovat peleissä yksi niistä asioista, joita arvostan äärimmäisen paljon. Ne vaikuttavat pelin yleiseen tunnelmaan ja vievät tarinaa eteenpäin.

Ensimmäisenä mieleeni tuli Warcraft III lisäosineen, mutta tajusin että pelissä oli huippukauniiden elokuvamaisten välianimaatioiden lisäksi välianimaatioita, joissa hyödynnetään suoraa peligrafiikkaa. Aikanaan se on ollut varmasti hienoa sekin, mutta tämän päivän kamppailuihin WCIII ei sen vuoksi nyt yllä.Toinen peli, jota mietin, oli ME-trilogia ja etenkin kolmonen. Mass Effect 2 & 3 ovat välianimaatioissaan kauniita, mutta eivät toisaalta juuri poikkea kauniista peruspelistä. Lisäksi kohtauksissa, jossa Shepard on läheisemmin kontaktissa kenen tahansa kanssa, on tiettyä kömpelyyttä. Tämä pelissä, joka on muuten kaunis ja sujuva, tuntuu suuremmalta virheeltä kuin onkaan.

Joten! Mielestäni parhaimman välianimaation tunnustuksen saakin tänään Diablo III!


Diablo III:n välianimaatiot ovat äärimmäisen hienosti tehtyjä, värimaailmaltaan syviä ja täyteläisiä. Ne tekevät tehtävänsä eli johdattavat pelaajan seuraavaan tehtäväsarjaan, kuljettavat tarinaa eteenpäin ja syventävät tarinan tunteita sisältäviä elementtejä.


Varsinaisten elokuvamaisten animaatioiden lisäksi Diablossa on kauniisti toteutettuja piirrettyjä animaatioita, jotka mukailevat Decard Cainin muistikirjaa. Vanha pergamentti on täynnä äärimmäisellä taidolla tehtyjä piirroksia.


Blizzard on yleisesti tunnettu vahva animaatioissaan, eikä syyttä. Ne ovat kauniita, viimeisteltyjä, tarinallisesti järkeviä ja täynnä tunnelmaa. Tämän vuoksi olinkin hieman pettynyt, että kesällä ensi-iltaan tuleva World of Warcraft-elokuva ei ole täysin animaatiota. Jään siis edelleen odottamaan sitä päivää kun Blizzard päätyy tekemään kokonaisen elokuvan välianimaatioillaan.

**
Mitkä pelianimaatiot ovat tehneet sinuun vaikutuksen?


2 kommenttia :

  1. Tässä taas pelejä, joita en ole koskaan pelannutkaan. :D On kiva lueskella näitä sinun postauksia, kun saa vähän lähempää kontaktia minulle uusiin peleihin. Tuntuu, että olen tässä vuoden sisään tutustunut jo niin moniin peleihin, etten edes kerkeä pelaamaan kaikkea, niin en uskalla innostua muistakaan. Silti kiva, että korvan takana on erilaisia pelejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senpä takia minustakin on kiva katsella mm.Mikon ja Masan vastaavia postauksia, kun vastaan tulee ihan erilaisia pelejä! Milloinkohan nämä kaikki pelit kerkeäisi pelaamaan? :'D

      Poista

Blogger Template by Clairvo