keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 2: Lempihahmo

Luukku 2: Your favourite character / Lempihahmo

Paha kysymys tuli jo heti toiseen luukkuun! Pahus! Hankaluus johtuu ehkä siitä, että en nykyisin enää juuri kiinny mihinkään hahmoihin. Yksi syy sille lienee, että teinipäivinäni olin pahemmanlaatuinen fanityttö jos millekin sarjalle, elokuvalle ja pelihahmolle, ja kai sitä sai fanittamista yhdelle elämälleen tarpeeksi silloin. Lisäksi monet pelihahmot ovat tänä päivänä itse luotuja (esim. Skyrimin Dragonborn, Fallouttien Survivor tai Mass Effectien Shepard) ja joilla ei juuri ole selkeää taustatarinaa takanaan. Nämä tällaiset hahmot jäävät usein niin pitkälti pelaajan näköisiksi, että en oikein osaa niitä varteenotettavina pelihahmoina. Siis sellaisina, että peli loisi ne itse, emmekä me pelaajat. Pelaajana toki arvostan juuri näitä hahmoja, mutta tällaiseen fanitukseen ne eivät oikein istu. Sehän on melkein kuin fanittaisi itseään ja omia valintojaan. :D Täytyy toki muistaa, että lempihahmo voi olla jokin muukin kuin pelattavana oleva päähahmo; luotettava apuri tai vaikka päävihollinen!

Millainen sitten on hyvä pelihahmo? Vastasin Lassin (Peliaika) Liebster blog -awardiin jokseenkin näin että hyvällä hahmolla on vahvuuksiensa lisäksi heikkoutensa. Eli inhimillisyys. Pelkästään vahva / heikko hahmot eivät vetoa. Esimerkiksi Lara Croft on äärimmäisen vahva naishahmo, jolla ei käsittääkseni ole pelinkulkuun vaikuttavia pelkoja tai heikkouksia. Lara on ketterä, viisas, hyvin käyttäytyvä ja antaa pahoille hahmoille selkään 6-0. Syvyyttä hahmoon ei juuri luoda. Hahmon ominaisuuksien lisäksi runsas taustatarina on pelkkää plussaa. Tarinat eivät yleensä kuitenkaan ala hahmon syntymästä, vaan aikuisiällä (tai nippon-peleissä esiteini-iässä) joten sitä taustatarinaa luultavasti on olemassa. Mikä hahmo sitten nämä vaatimukset täyttäisi minulle mieluisimmin?

Ehdolla on monta hyvää hahmoa; Illidan ja Malfurion Stormrage, Arthas (WCIII), Carth Onasi (KotOR), Bigby Wolf (The Wolf Among Us), Thrall (WCIII), Joker (ME2&3), Batman (koska Batman), Handsome Jack (Borderlands 2, Pre-Sequel & Tales from the Borderlands), Tiny (Dota2), Revan (KotOR) ja Shepard (ME:t)...uuuughhh...ette usko miten turhauttavaa on valita vain yksi. (Ja kyllä, ei tule mitään jos saa väännellä sääntöjään miten itse haluaa. Tässä puhutaan yksikössä hahmosta eikä monikossa hahmoista!)

No, jos jonkin hahmon tapattaminen aiheuttaisi kaikista eniten surkua ja hampaiden kiristystä, niin se olisi...
Carth Onasi (Knights of the Old Republic).


Carth on varmasti listoilla pitkälti vain entisten fanityttövuosien vuoksi, joiden aikana Carth oli KotOR-hahmoni ehdoton rakkaus, ja romanssin aikaansaaminen pelissä oli välttämätöntä (on se nytkin, toim.huom.). Carth on aluksen paras pilotti ja pyssymies (PPP), eivätkä miehinen olemus ja vankat periaatteet ainakaan vähennä hänen charmiaan. Voi Carth. Vaati kokonaisen pelin, että sain Carthin luottamaan ihmisiin jälleen. Carth Onasi on myös ehkä ainoa PELIhahmo, joihin aikoinaan oli jonkinsortin teini-ihastus. (Vaikkakaan en ymmärrä miksi sen sanon tässä ääneen...) Joten KYLLÄ! Carthin, jos jonkin hahmon, kuolema tekisi kipeää, sillä Carth edusti sitä puhdasta hyvää, johon kykeni luottamaan ja jonka luoton halusi ansaita itselleen. Carth on valintani lempipelihahmokseni.


(Myöhemmin Mass Effect 3:sta pelatessani mietin, miksi Kaidan Alenko (johon siis romanssoiduin Shepardillani) oli niin tutun ja turvallisen tuntuinen. Nyt Carthista kuvia etsiessäni selvisi miksi: miehiä yhdistää sama ääninäyttelijä!)


**
Lisäksi kunniamaininta pitää antaa pelihahmolle, joka ei ehkä tähän kuuluisi, mutta joka on minulle tärkeä. Laríen, yes, it's you, come on up.

Laríen on siis World of Warcraft hahmoni, night elf druidi. Feral, tarvittaessa myös Restoration. Pwnaa battlegroundit ja rakastaa crittereitä. Explorer, joka on kolunnut Azerothin läpikotaisin. Ei raideri, eikä aktiivinen dungeoneissakaan rymyäjä. Alkemisti, joka valmistaa kaikille niitä tarvitseville eliksiirejänsä.
Olen pelannut WoWia privaattiserverillä ja virallisella peliserverillä yhteensä arviolta 4-5 vuotta, josta päähahmonani Laríen on ollut koko sen ajan. Laríen on jollain tapaa erittäin OMA hahmo. Sellainen, jonka häviäminen harmittaisi enemmän kuin kaikkien muiden hahmojen häviäminen yhteensä. Sellainen hahmo, jonka kehittämiseen on laitettu tunteja aivan liikaa, ja jonka edelleenkehittämiseen menisi vielä toiset mokomat lisää. Ehdottomasti siis ansaitsee kunniamainintansa.

Larien Worlds of Wonders-privaattiserverillä. Banneri serverin foorumilla.
Laríen lvl90, virallinen serveri. Such grace!
Teidän vuoronne vastata, rakkaat lukijat! Mikä on teidän lempipelihahmonne ja miksi? Vai onko sellaista ollenkaan?

P.S. (kirj.2.12. klo 7:44) Kirjoitan siis näitä joulukalenteripostauksia hieman etukäteen ja ajoitan kunkin ilmestymään oman päivänsä aamulla kello 9:00. (Tämä siksi, että jokaisen päivän teksti on näin taattu, kun se ei jää roikkumaan edellisillan varaan.) Ette arvaakaan, kuinka monta kertaa tuo lempihahmo on kerennyt vaihtua välillä 28.12. - 2.12.! Mitään muuta tekstiä en ole näin monesti käynyt jälkikäteen katsomassa että tuntuuko valinta oikealta. Että voinko minä nyt tämän henkilön valita LEMPIhahmokseni? Ihan kuin se olisi jokin tärkeämpikin tunnustus. Ja missään muussa tekstissä se valinta ei ole muuttunut yhtä hanakasti kuin tässä. haha


**
P.P.S. Mikko (Mikkoakin kiinnostaa) ja M454 (Turhuutta) inspiroituivat molemmat tästä joulukalenterimuotoon muokkaamastani 30 päivän videopelimeemistä ja Herrojen vastaukset joulukalenteriin voit käydä lukemassa blogilinkkien takaa. Hoplaa!2 kommenttia :

 1. Hahmoista on kyllä aina kiva pälpättää. Itsellä on esimerkiksi juuri tuo aihe (lempihahmo/-hahmot) ollut postauslistalla jo hirvittävän kauan... ja tietenkin kun tuo ajatus on jäänyt "ylähyllylle pölyyntymään", niin koko postauksen toteutuksesta on tullut ajatustasolla jo liiankin massiivinen... Saa nähdä, miten tulen koko homman toteuttamaan, mutta hahmoja vilistelee siis omassa blogissani jossain vaiheessa kanssa :D

  Ymmärrän ihan täysin tuon lempihahmon "vaihtumisen" valintaa tehdessä. Itse en esimerkiksi pysty valitsemaan omista suosikeista (asiassa kuin asiassa) sitä ns. "parasta" oikein mitenkään (no, muutamissa asioissa kyllä). Ehkä isoimpana syynä on se, että monesti nuokin menevät ihan fiilisten mukaan ja eikä välttämättä ole edes halua laittaa suosikkeja jotenkin paremmuusjärjestykseen... Karsein mahdollinen tilanne on varsinkin se, jos joutuu valitsemaan kahden ikisuosikin väliltä jossain tilanteessa... Ei kyseessä tietenkään ole mikään maailmaa kaatava asia, mutta kyllä se hiukan ärsyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JES! Aina on kivaa kuulla muiden mielipiteitä, sillä varsinkin kun lähdetään hakemaan perusteluita hahmovalinnoille jne., tulee hommasta yllättävän hankalaa. Voin siis uskoa että tuo postausidea on siellä aika massiiviseksi kerkennyt kerääntymään.

   Niinpä juuri! Jokin peli iskee yhtenä hetkenä kuin leka, ja toisena sitä ei jaksa ajatellakaan. Ja samalla vaihtuu hahmokaartissakin arvojärjestys. :D Nää on näitä ensimmäisen maailman ongelmia.

   Poista

Blogger Template by Clairvo