lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 12: Peli, jota kaikkien pitäisi pelata

Luukku 12: Peli, jota kaikkien pitäisi pelata / A game everyone should play.

(Puolessa välissä ollaan joulukalenterin luukkuja! Alle kaksi viikkoa siis jouluun. Ihan btw.)

Peli, jota kaikkien pitäisi pelata, on Super Mario Bros. Ja syy tähän tällä kerralla harvinaisen selkeä: pelimaailman yleissivistys.


Super Mario Bros on maailman toiseksi myydyin peli (Wii Sportsin jälkeen) ja tutustutti maailman side scrolling -peleihin. Se on myös meidän sukupolvemme edustajille aika monelle se ensimmäinen peli, jota koskaan pelasi tai jota seurasi jonkun muun pelaavan. Sitä paitsi tämän aikakauden pelit ovat oikeasti vaikeita - jos kuolit, kuolit. Game over, aloita alusta. Pelit opittiin kantapään kautta. Siinä on jotain ihailtavaa ja nostalgista, kun tallennuspisteitä ei olekaan joka nurkan takana tai edes kenttien jälkeen. Oli vain alku ja loppu. Ja sitten tietenkin ne koodit, joilla pääsi hyppäämään siihen kenttään, johon on jäänyt. Jos ne koodit muisti.


Minullekin Super Mario Bros oli ensimmäinen peli, jonka pelaamista seurasin. Ei, itse en ole pelannut tätä kyseistä peliä, mikä on suuri virhe, erhe ja synti. Pelasin kyllä keväällä kaverini luona muistaakseni Super Mario Bros 3:sta, mutta se ei ole sama kuin tämä legendaarinen ykkönen. Silti minulla on suuri kunnioitus Super Mario Brosia kohtaan. Se on mielestäni tietynlainen peliteollisuuden lippulaiva, joka jokaisen itseään kunnioittavan pelaajan pitäisi edes tietää.
**

Mikä on teidän mielestäni peli, jota kaikkien pitäisi pelata? 

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo